Luxebeleving aan de Noordzee

Knokke-Heist is een paradijs op aarde. Ongeacht hoe je een dagtrip of een weekendje weg wilt doorbrengen, deze parel aan de Belgische kust charmeert iedereen op alle gebieden. Culinair en cultureel genieten, één worden met de natuur of shoppen tot je erbij neervalt. Alles kan en alles mag.

Wanneer je op elke hoek van de straat een Tesla of een stoere ronkende sportwagen spot, dan weet je meteen: ik ben in Knokke-Heist. Enerzijds word je er omvergeblazen door prachtinstallaties van artistieke toppers zoals Panamarenko en anderzijds wordt er pure kunst gecreëerd op je bord in een sterrenrestaurant. Ben je op zoek naar gezellige drukte in de winkelstraat waar iedere shopaholic van droomt? Dan ben je hier aan het juiste adres. Maar tegelijkertijd kan je nog geen kilometer verder onthaasten in de uitgestrekte duinlandschappen of rustgevende polders. Het contrast kan eigenlijk niet groter zijn, maar dat is net wat Knokke-Heist zo uniek maakt. Deze kustplaats net over de grens in België is dé luxebestemming waar jij naar op zoek bent.

Die luxe kan je gerust letterlijk nemen. Want hier wordt alles ingezet om inwoner, tweedeverblijver en bezoeker te laten genieten. In stijl. Tijdens het cruisen met een golfwagentje naar het strand, dat opnieuw zeer vlakbij ligt, passeer je tal van designerboetieks. Hier wandel je zo met de laatste nieuwe Louis Vuitton of Delvaux naar buiten. En dat is nog niet de allergrootste troef. Ook op zondag word je er op je wenken bediend, want dan zijn alle shops geopend en kan je je neerploffen op een terrasje in het gezelschap van een stralende najaarszon. Sluit je avond af met een cocktail van één van de beste bartenders ter wereld en je uitstap naar Knokke-Heist kan alvast niet meer stuk.

De mondaine badplaats is ook de perfecte plek voor de kunstliefhebbers onder jullie. Hier beleef je kunst op een compleet andere manier. Niet in één of ander statisch museum, maar midden op het strand, in de duinen en op elke hoek van de straat. Denk maar aan de populaire ‘Haas’ van kunstenaar Barry Flanagan die pronkt in de Zwinvlakte. Het ultieme moment om kunst optimaal te beleven, zijn ongetwijfeld de ART weekends wanneer meer dan 80 galeries gastvrij hun deuren open zetten voor het groot publiek. Zet alvast 26 en 27 oktober in je agenda, want dit mag je niet missen!

"Ongeacht hoe je een dagtrip of een weekendje weg wilt doorbrengen, deze parel aan de Belgische kust charmeert iedereen op alle gebieden"

Kunstagenda Knokke-Heist